the header image

Zwemmen bij de Kuil in de zomervakantie

Bericht uit BN de Stem dd 24-6-2020

PRINSENBEEK – Wie graag zwemt bij De Kuil in Prinsenbeek, moet nog even geduld hebben. Het natuurzwembad gaat dit seizoen maar zes weken open.

Toch is de stichting die het bad uitbaat daarmee al hartstikke blij. ,,Fijn dat we de zwemliefhebbers toch kunnen ontvangen deze zomer”, zegt Sylvia Vincenten, voorzitter van Stichting Zwembad De Kuil.

Reden dat De Kuil deze zomer beperkt opengaat, zijn alle aanpassingen die stichting moet doen vanwege corona. Bezoekers moeten reserveren, waarvoor een reserveringssysteem nodig is. De toiletten en kleedkamers moeten extra gepoetst worden, desinfectiemiddelen moeten beschikbaar zijn, evenals handschoenen voor de vrijwiligers.

Vanaf 1 juli ontvangt De Kuil tijdens schooluren al basisscholen die met klassen willen komen zwemmen. Daarvoor heeft de stichting scholen in de gemeente Breda uitgenodigd. Vanaf 11 juli opent het bad voor iedereen dagelijks om 10.00 uur de poort, maar bezoekers moeten vooraf dus wel reserveren. 

Vincenten: ,,Voorheen vroegen we een vrijwillige bijdrage van 50 cent als entreegeld, nu 1 euro. Dat heeft te maken met de extra kosten die we moeten maken. Ik verwacht niet dat bezoekers daar moeilijk over doen.”

De gemeente Breda draagt financieel ook een steentje bij, zegt Vincenten. ,,Voor de beveiliging. Onze vrijwilligers zijn geen politieagenten en er gelden nu allerlei extra regeltjes. Dus vinden we het prettig als er een beveiliger rondloopt die bezoekers kan aanspreken als ze zich niet aan de regels houden.”

 Volgens Vincenten is het water in de drie zwembaden die het natuurbad telt, momenteel van goede kwaliteit. ,,We hopen dat natuurlijk dat zo blijft. Net als het mooie weer.”