the header image

Zeskamp Kuil trekt 600 bezoekers

(Foto's; Jeugdraad Prinsenbeek)

(Foto’s; Jeugdraad Prinsenbeek)

De zeskamp van de Jeugdraad Prinsenbeek zondag trok zo’n 600 bezoekers naar zwembad De Kuil. Het mooie weer speelde hierbij zeker ook een rol. De deelnemers gingen vol overgave over de stormbanen en springkussens; in de zon waren ze toch zo weer droog.

Door Jeugdraad Prinsenbeek
Ruim 120 deelnemers gingen de sportieve strijd aan op het zonovergoten terrein van De Kuil. Na een korte technische vertraging kon ‘s ochtends de Beekse jeugd onder de 16 jaar over de stormbanen heen. ‘s Middags was het de beurt aan de jeugd en eeuwig jeugdigen boven de 16. In totaal bonden 17 teams de strijd aan op onderdelen als ‘Jumbo VR Voetbal’, waarbij spelers met een virtual reality-bril doelpunten moesten zien te scoren. Het publiek had evenveel plezier van hun capriolen als de spelers zelf.

De ‘Afmatrace’ was een letterlijke race naar de top, waar menig deelnemer halverwege strandde en weer onderaan het kussen eindigde. Ook de stormbaan met de nodige liters water en zeep was een vertrouwde uitdaging op de zeskamp.

Naast de  grote attracties waren er ook nog andere waterspellen die voor grote hilariteit zorgden. Vrijwilligers van ‘Jeugd4kidz’ uit de Haagse Beemden lieten deelnemers de gekste capriolen uithalen in spellen als de ‘Houd-je-hoofd-koel-rally’ en de ‘Kop-en-kont-race’. Het succesvolle ‘waterhonkbal’ van vorig jaar kon dit jaar opnieuw op veel enthousiasme rekenen. Vooral bij de ouderen was het een sport om de natte bal zo ver mogelijk over De Kuil te slingeren. De aanwezige badgasten werden zo soms, zonder dat zij er erg in hadden, ook onderdeel van de zeskamp.

Winnaar in de ochtend, Team Buksen, was niet te beroerd om ‘s middags een uitgevallen team bij de volwassenen te vervangen. Daar bleken uiteindelijk in een laatste potje ‘Jumbo VR Voetbal’ in de finale De Japjuinen de rest de baas te zijn. Toch deerde dat de overige deelnemers niet: vooral ‘s middags verwachtten velen de ‘felbegeerde’ laatste plaats te zullen behalen, zodat de vierde plaats van De Bubbels of de zesde plaats van ‘We STEE together’ voor evenveel blijdschap zorgden. Dat laatste team bracht de gemiddelde leeftijd van de deelnemers iets omhoog. De organisatie hoopt dat hun deelname meer van leeftijdsgenoten aanspoort om volgend jaar mee te doen aan de zeskamp; daarvoor ben je immers nooit te oud.

Met de zeskamp kent het zwemseizoen op De Kuil een vliegende start. De Jeugdraad hoopt dan ook dat het publiek De Kuil voor de rest van de zomer weer weet te vinden. Volgend jaar komt er zeker weer een zeskamp om het zomerseizoen op De Kuil af te trappen.

De foto’s van de zeskamp verschijnen deze week op de Facebookpagina van de Jeugdraad: https://www.facebook.com/jeugdraadprinsenbeek/.