the header image

Heerlijk toeven aan De Kuil

Woensdag 19 juli
Even was er wat regen aan het eind van de ochtend, maar voor de meeste badgasten was dat geen probleem. Bij de zomerse temperaturen van vandaag was het immers heerlijk toeven aan De Kuil in Prinsenbeek en de waterkwaliteit is nu ook uitstekend.

Rond twee uur vanmiddag stonden er 350 bezoekers op de teller. Dinsdag kwamen er in totaal 400 zwemliefhebbers naar het natuurbad aan de Weimersedreef. De gasten weten De Kuil inmiddels goed te vinden, aldus Van den Berg, die aangeeft dat ongeveer de helft uit Prinsenbeek komt en de rest van daarbuiten. Het zijn veelal kleine kinderen met ouders of grootouders, maar ook de tieners vermaken zich er uitstekend achter op de speelweide, waar ze onder de bomen een prettig eigen stekje hebben.

De vrijwilligers van Stichting Zwembad De Kuil zorgen ervoor dat iedereen zich er deze zomer weer prettig kan vermaken. Volgens goed gebruik is er nog altijd ‘de flipper voor een slipper’, wat betekent dat met een badslipper of ander onderpand spelmateriaal voor het water kan worden geleend. Maar er is meer, want de hele zomer staan er afwisselend verschillende, grote springkussens van Crazy Air uit Hank. Ook kunnen de kinderen zich uitleven op het volleybalveld, bij de tafeltennistafel en in het speeltuintje. En niet onbelangrijk, bij het winkeltje zijn ijsjes en ander lekkers te koop.

Op 9 september is er op het terrein van De Kuil het PITT Festival. Hiervoor zijn met een kleine 300 toegangsbewijzen al meer kaarten verkocht dan het aantal bezoekers tijdens de eerste editie vorig jaar. Hij hoopt dat straks zo’n 500 festivalgangers het PITT Festival zullen bezoeken.