the header image

Festival à la Breda Live op Prinsenbeekse Kuil

PRINSENBEEK – Het is een lang gekoesterde droom van Richard van den Berg, uitbater van openluchtzwembad De Kuil in Prinsenbeek, maar komt nu uit. Er komt een festival à la Breda Live op De Kuil.

De toekomst van De Kuil aan de Weimersedreef in Prinsenbeek leek een aantal jaar geleden onzeker. De kosten moesten naar beneden, vond de gemeente. Uiteindelijk stond de Dorpsraad Prinsenbeek en een kleine honderd vrijwilligers op én besloot Van den Berg om de horeca voor zijn rekening te nemen. Sindskort allen gebundeld in Stichting Zwembad De Kuil.

“Ik vind het een te mooie plek die anders verloren zou gaan. Er zijn zoveel manieren om hier iets te organiseren”, vertelt de Bekenaar die tevens eigenaar van Café Bar De Stee is. En het blijkt dat het een mooie plek is, want twee weken geleden trok de plas nog bijna 1.300 bezoekers op één dag.

Het evenement dat op de planning staat, is PITT Festival op 10 september. Dat moet een echt Beeks feestje worden. “Er mogen 500 mensen komen en ik wil minimaal 450 mensen kennen”, grapt de uitbater. Hij wil dan ook dat tijdens het festival hetzelfde sfeertje heerst als op Breda Live. “In alles zorgen we ervoor dat het een écht festival wordt. Zo zullen er foodtrucks zijn en is in de line-up rekening gehouden dat er voor ieder wat wils is. Het is voor een brede doelgroep.”

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van dinsdag.